Aftellen tot 1 April

Aftellen tot 1 April

  • 28/03/2023

Genemuiden, 28 maart 2023


Volgende week zaterdag 1 April is het dan zo ver. Dan gaan maar liefst 450 (inter)nationale renners, in 3 wedstrijden, de strijd met elkaar aan vanaf het Havenplein te Genemuiden. Voor veel renners weer een van de eerste koersen van het seizoen! 


Stichting Wielerpromotie Genemuiden organiseert deze internationale wielerklassieker voor de 51e keer. De start is weer op het Havenplein in het hart van het centrum van Genemuiden  Als bestuur zijn wij blij het startschot weer te mogen geven op deze bijzondere plek.


Elk jaar worden de regels aangescherpt en komen er nieuwe maatregelen bij.  Het organiseren van een wielerkoers vergt veel inzet en flexibiliteit van de organisatie. Wij zijn er trots op dat het ook dit jaar weer gelukt is. Dit was niet gelukt zonder onze hoofdsponsor L&M Workwear, overige sponsoren  en vrijwilligers. Elk jaar kunnen wij weer op onze vrijwilligers rekenen, daar zijn wij dankbaar voor. 


We starten volgende week zaterdag met de Junioren. Om 9:00 zullen zij van onze hoofdsponsor Jacco Naberman het startschot krijgen om na 118 km weer te finishen rond 12 uur . Om 13:00 starten de Nieuweling en junior dames voor een wedstrijd van 65 kilometer, finish eind 15:00 uur. Als laatste klink het startschot om 16:00 uur voor de nieuweling jongens die ook een parcours van 65 kilometer afleggen, de finish wordt verwacht om 18:00.


De kleedgelegenheid en permanence bevinden zich in het clubgebouw van IJsvereniging  De Eendracht, Koppel 3.  Voor koffie of een broodje kunt u terecht bij de koffiecorner op het Havenplein.


Het Havenplein is midden in het winkelcentrum van Genemuiden. Veel winkels hebben acties, het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

We zijn dankbaar en blij met de goede samenwerking met de GOV (Genemuiden ondernemers Vereniging).


Aan de omloop hebben al veel verschillen (internationale) renners meegedaan. Renners die in het profpeloton ook niet onverdienstelijk rondrijden. Zo heeft Soren Krag Andersen al eens op het podium gestaan en hebben we Fabio Jacobsen ook als eerste over de finish voorbij zien komen. Wil wil er nu niet in dat rijtje bijgeschreven worden!


De exacte route en bijbehorende informatie kunt u vinden op www.omloopnwo.nl. Ook de technische gids met alle belangrijke informatie vind je daar, zo kun je lezen waar de junioren en nieuwelingen worden gedropt waar hij of zij uitkoers is gehaald. Via Instagram is de hele dag het evenement live te volgen! Een echte aanrader voor wie de koers in de auto volgt, maar ook voor de thuisblijver.


Tot zaterdag 1 april, dit wilt u toch niet missen!